Digitalisaatio muuttaa työelämää

9.11.2016 - Valmistaudu tulevaisuuden työhyvinvointivaatimuksiin

Inspiraatiota, vaikuttavia yritysesimerkkejä sekä uusia digitaalisia ratkaisuja.
Keskustelemme siitä, minkälaisia haasteita digitalisaatio ja uusi työ tuovat tullessaan ja minkälaisia ratkaisuja on jo tehty ja on suunnitteilla eturivin yrityksissä.

 

Digitalisaatio muuttaa työelämää

13.4.2016 Työhyvinvoinnin uudet haasteet ja keinot

Minkälaisia haasteita digitalisaatio ja uusi työ tuovat tullessaan ja minkälaisia ratkaisuja on jo tehty ja on suunnitteilla eturivin yrityksissä.
Interaktiivisen seminaarin aloitti Työterveyslaitoksen pääjohtaja, professori Antti Koivula. Asiantuntijana kuulimme aivotutkija, neurologi Kiti Mülleria, joka toimii lääketieteellisenä asiantuntijana Nokia Technologiesissa .
Onnistuneista työhyvinvointi- ja tuottavuuden parantamishankkeista yrityksissä kertoivat paneelissa toimitusjohtaja Tuomo Haukkovaara, IBM Suomi, toimitusjohtaja Jukka Ruusunen, Fingrid ja henkilöstöjohtaja Maija Kaski, Martela.

Ohjelma 13.4.2016

12.00 Rekisteröityminen ja kahvi

12.30 Seminaarin avaus - Hannele Mennala ja Anna-Marja Vainio PROimpact Oy

12.40 Key note / Digitalisaatio muuttaa työelämää - Työhyvinvoinnin uudet haasteet ja keinot - Antti Koivula, pääjohtaja, professori, Työterveyslaitos

13.10 Asiantuntijapuheenvuoro / Aivot mielessä mielekkäässä työssä - Kiti Müller, Leader of Medical Research, Nokia Technologies; dosentti, Aalto yliopisto

13.40 Paneelikeskustelu

13.55 Yhteistyökumppanit esittäytyvät

14.05 Tauko - Kahvia ja verkostoitumista sekä mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden ratkaisuihin

14.45 Case: Innostuksen positiivinen kierre johtaa parempiin tuloksiin - Tuomo Haukkovaara, toimitusjohtaja, Oy IBM Finland Ab

15.10 Case: Miten digityö muuttaa vaatimuksia työympäristölle - Maija Kaski, henkilöstöjohtaja, Martela Oyj

15.35 Case: Valmentaja kasvaa joukkueen mukana - Jukka Ruusunen, toimitusjohtaja, Fingrid Oyj

16.00 Paneelikeskustelu

-> AAVA KUTSUU KUPLIVALLE: Kuplivaa ja verkostoitumista sekä mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden ratkaisuihin

17.00 Seminaari päättyy

lisää...

4.11.2015 Miten parannetaan työn tuottavuutta ja kilpailukykyä?

Suosittu Työhyvinvoinnin TulosFoorumi kokosi yhteen seitsemän huippupuhujaa sekä liiketoiminta- ja HR johtoa etsimään keinoja työelämän tuottavuuden kehittämiseksi.
Inspiraatiota, vaikuttavia yritysesimerkkejä sekä uusia digitaalisia ratkaisuja.
Keskustelimme siitä, miten pitkäjänteiset toimenpiteet ja digitaaliset ratkaisut parantavat henkilöstötuottavuutta.


Interaktiivisen seminaarin aloitti ekonomisti, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen. Asiantuntijana kuultiin kansainvälisesti mainetta niittänyttä tulevaisuuden ja kompleksisuuden tutkijaa KTT Mika Aaltosta Aalto-yliopistosta.
Onnistuneista työhyvinvointi- ja tuottavuuden parantamishankkeista yrityksissä kertoivat Fortumin ja Elisan henkilöstöjohtajat Mikael Frisk ja Merja Ranta-aho sekä Eteran työkykypalkinnon voittaja UPM Silvestan toimitusjohtaja Jukka Koivumäki. Iltapäivän päätteeksi henkilöstötuottavuuden asiantuntijat VTM, KTT Tomi Hussi ja FT Ossi Aura kokosivat yhteen päivän antia.

12.40 Key Note - Uudistumiskyky koetuksella - Leena Mörttinen, toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto

13.10 Asiantuntijapuheenvuoro: Suomi vedenjakajalla – pärjääkö Suomi nykyisillä ajatuksilla ja tekemisellä? - Mika Aaltonen, Dosentti, tutkimusjohtaja, Aalto-yliopisto, toimitusjohtaja Helsinki Sustainability Center, Dekaani MIF EMBA

13.40 Yhteistyökumppanit esittäytyvä. Tutustu OPTIME-mittaristoon täällä.

13.50 Verkostoitumista, kahvia

14.30 Case: Tuottavuus, tuloksellisuus ja työhyvinvointi - jatkuvaa kehittämistä Fortumilla - Henkilöstöjohtaja Mikael Frisk, Fortum Oyj

15.00 Case: Onnistutaan yhdessä - työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittäminen Elisassa - Henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho, Elisa Oyj

15.30 Case: Eteran työkykypalkinnon voittaja UPM Silvesta Oy - Toimitusjohtaja Jukka Koivumäki

16.00 Strategisen hyvinvoinnin vaikutuksista tuottavuuteen keskustelemassa pitkän linjan asiantuntijat Tomi Hussi ja Ossi Aura

16.15 Verkostoitumista, kuohuviini ja pieni suolainen. Mahdollisuus keskustella yhteistyökumppaneiden kanssa

17.00 Tilaisuus päättyylisää...

21.4.2015 Mittaamalla parempaa tuottavuutta ja tulosta

Miten tuloksellisesti johtaa työhyvinvointia ja seurata sen tuloksellisuutta. Liiketoimintajohdolle suunnatussa kuudennessa Työhyvinvoinnin TulosFoorumissa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä visioi työhyvinvoinnin ja tuottavuuden tilaa Sipilän Suomessa ja pitkän linjan työhyvinvoinnin asiantuntija Työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka Tampereen yliopistosta puhui inhimillisen pääoman merkityksestä organisaatiossa. Kiinnostavia esimerkkejä tuloksekkaista työhyvinvointihankkeista ja niiden seurannasta kertoivat toimitusjohtaja Lauri Kivekäs RudusOy:stä ja henkilöstöjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson Neste Oilista. Euroopan parhaiden työpaikkojen joukkoon valitun Affecto Finlandin toimitusjohtaja Julius Manni valotti asiantuntijaorganisaation tuloksekkaan johtamisen mahdollisuuksia.
Työhyvinvoinnin TulosFoorumin tyytyväisinä osallistujina oli sata yrityspäättäjää. Palaute oli jälleen erittäin hyvää. Kiitos!

lisää...
 

6.11.2014 Työturvallisuus

Työturvallisuudella työhyvinvointia

 

3.4.2014 Työterveys

Neljännessä TyöhyvinvoinninTulosFoorumissa keskustelimme siitä, miten tuloksellisesti johtaa työhyvinvointia ja työterveyshuoltoa. Foorumiin osallistui lähes 100 yrityspäättäjää. Kuulimme kiinnostavista asiantuntijapuheenvuoroja ja ratkaisuja, joilla eturivin yritykset ovat varmistaneet henkilöstön tuottavuuden jatkuvan kehittymisen.
Tilaisuus käynnistettiin eurooppa- ja ulkomaankauppiministerin Alexander Stubbin videoviestillä. Yritysjohtoa sparraamassa oli Singporen Työterveyslaitoksen johtaja TkT Jukka Takala sekä työlääketieteen dosentti Markku Seuri. Aamupävän aikana käytiin aktiivista, ajankohtaista keskustelua tuloksellisesta työhyvinvoinnin ja työterveyshuollon johtamisesta. Johtava työterveyshuollon asiantuntija ja työlääketieteen dosentti Markku Seuri valotti miten yrityksen ja työterveyshuollon yhteistyötä voi tehostaa.
Onnistuneista työn tuottavuutta ja työhyvinvointia kehittäneistä hankkeista oli kutsuttu kertomaan kolme kiinnostavaa yritystä. Toimitusjohtaja Kasperi Saari Royal Ravintoloista, henkilöstöjohtaja Sari Suono HKScanista ja henkilöstöpäällikkö Jan Haarti RTK-Palvelusta jakoivat käytännön kokemuksiansa ja ratkaisujansa.

lisää...

24.10.2013 Mittaamisesta

Kolmannessa Työhyvinvoinnin TulosFoorumissa jatkoimme johtamisen teemalla tarkastelemalla työhyvinvoinnin tulosten mittaamista.

Interaktiivisessa seminaarissa keskustelemassa olivat Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen ja Lapin yliopston henkilöstötuottavuuden tutkija HTT, DI Marko Kesti. Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen kertoi miten Diacorin tuloksellisuutta seurataan ja kehitetään, henkilöstöjohtaja Kirsi Lehtola Stora Ensosta kertoi onnistuneista työhyvinvointi- ja henkilöstönkehittämisprojekteista ja henkilöstöjohtaja Timo Ylilauri kertoi, miten Snellman-konserni on saavuttanut säästöjä ja jatkuvaa parannusta työssä jaksamiseen systemaattisella työhyvinvointiohjelmalla ja vahvoilla arvoilla.

Runsas 70 seminaariosallistujaa keskusteli ja vaihtoi kriittisiä näkökulmia ja käytännössä hyväksi koettuja ratkaisuja johtamisen vaikutuksista henkilöstön työhyvinvointiin sekä yrityksen tuottavuuteen ja tulokseen.

lisää...

6.3.2013 Muuttuva työympäristö ja työolot

Työelämä on jatkuvassa muutoksessa ja asettaa uusia haasteita työympäristölle, niin fyysisille työoloille ja -ajoille, kuin henkiselle ja sosiaaliselle työympäristöllekin. Miten kriittisinä aikoina ylläpidetään työniloa ja saavutetaan kilpailuetua?

Liiketoiminta- ja HR-johdolle suunnatussa toisessa Työhyvinvoinnin TulosFoorumissa jatkoimme johtamisen teemalla tarkastelemalla muuttuvaa työympäristöä ja työoloja ja näiden vaikutusta tuottavuuteen ja tuloksellisuuteen.

Kuulimme kriittisiä näkökulmia ja käytännössä hyväksi koettuja ratkaisuja johtamisen vaikutuksista henkilöstön työhyvinvointiin sekä yrityksen tuottavuuteen ja tulokseen.

Puhujakaartiin kuuluivat mm. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja Suomen ainoa työhyvinvoinnin professori YTM, FT Marja-Liisa Manka Tampereen yliopistosta. Lisäksi kuulemme jälleen kiinnostavia käytännön esimerkkejä hyviksi havaituista keinoista eturivin yrityksistä. Microsoft, Fiskars ja Danske Bank kertovat miten henkilöstötuottavuutta kasvatetaan panostamalla työhyvinvointiin.

lisää...

21.10.2012 Työhyvinvoinnin johtaminen ylimmän johdon agendalle

Kuulimme kriittisiä näkökulmia ja käytännössä hyväksi koettuja ratkaisuja johtamisen vaikutuksista henkilöstön työhyvinvointiin sekä yrityksen tuottavuuteen ja tulokseen.

Liiketoiminta- ja HR-johdolle suunnatussa seminaarissa puhuivat Esko Aho, LähiTapiola Eläkeyhtiön toimitusjohtaja Satu Huber sekä tavoitteellisen työskentelyn asiantuntija tekniikan tohtori Ria Parppei. Lisäksi kuulimme tuloksellisten työhyvinvointitoimenpiteiden johtamisesta Suomen eturivin yrityksissä: LähiTapiola Eläkeyhtiö, Fazer sekä Hewlett-Packard.

Saimme kuulla hyviksi havaittuja menestysstrategioita, kuinka henkilöstötuottavuutta kasvatetaan muissa yrityksissä.

lisää...

Seminaarin järjestää

Workspace Oy, Y-tunnus 2031218-3
info@tulosfoorumi.fi